Associació de Relataires en Català


Estatuts
6 Març 2009, 7:10 AM
Filed under: Uncategorized

ESTATUTS

Capítol I. La denominació, els fins i el domicili

Article 1

Amb la denominació

d’ Associació de relataires en català es constitueix l’associació, sense afany de lucre, que regularà les seves activitats d’acord amb la Llei 7/1997, de 18 de juny, d’associacions (DOGC 2423, d’1 de juliol), la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació (BOE núm. 73, de 26 de març) i els seus estatuts.rticle 2

2.1 Els fins de l’associació són:

– Objectiu principal la defensa i la difusió del català i la promoció de la lectura i escriptura en català, en tots els seus àmbits literaris.

– Promoure l’ús de la llengua catalana entre la societat catalana i especialment entre la gent jove a través de les noves tecnologies i incidint en instituts, biblioteques, escoles, centres cívics, esplais i qualsevol altre àmbit de treball i promoció juvenil.

– Facilitar la inserció i participació dels diferents col·lectius en projectes de promoció de la llengua catalana i dels escriptors novells en aquesta llengua, articulant programes de voluntariat i desenvolupament de projectes que vertebrin els eixos fonamentals d’aquesta associació.

– Promoure i participar en accions de difusió, sensibilització i incidència cultural i social que donin a conèixer la realitat de la nostra llengua i la literatura en la nostra llengua.

– Crear un nexe d’unió entre parlants i escriptors de parla catalana, ja siguin estatals com d’altres regions i països estrangers.

2.2 Per tal d’assolir els esmentats objectius, l’associació desenvoluparà, entre d’altres les següents activitats i projectes.

– Crear eines de difusió y multiplicació de la llengua catalana a través de les noves tecnologies creant un portal amb recursos a internet sobre l’ús de la llengua i de la literatura. Aquest portal es desenvoluparà a partir de la pàgina web inicial de 

– Promoure escriptors novell catalans i donar-los eines per publicitar les seves obres a través de l’accés lliure de qualsevol persona als recursos literaris i de promoció de la seva obra que li oferirà el portal d’internet 

– Proporcionar equip tècnic i serveis com a eines i recursos pel escriptor novell a través d’un portal d’internet, Promoure l’accés de tot hom a les noves tecnologies en català.

– Programes i accions de promoció del voluntariat en els diversos àmbits de treball de la nostra associació.

– Integració i participació en plataformes i federacions que estiguin en sintonia amb els fins de la nostra associació

– Contractes i convenis de col·laboració amb administracions públiques i privades amb l’objectiu de poder implementar els objectius de la nostra associació.

En queda exclòs tot ànim de lucre.  

 

relatsencatala.cat –de la qual la empresa Omatech S.L es compromet a cedir determinades facultats però es reserva tots els drets referents a la seva propietat— per la execució i difusió de les activitats i recursos literaris i de l’ús de la llengua propis de la associació. relatsencatala.cat, així com de totes les activitats publicitadores i multiplicadores que es realitzin –premis, publicacions, promocions, etc.

Article 3

Per seguir llegint, descarregeu-vos el PDF

 A


1 comentari so far
Deixa un comentari

Ja veus! T’ho deia… Bruixot, t’ho deia… que no es pot anar sense normes per la vida. Que calen normes perquè no acabem a bufetades. Parlant del tema… des de l’ARC com es veu això de posar normes als Reptes poètics? I als Meloreptes, Nanoreptes, etc.?

Estic una mica impacient, pq us acabo d’enviar el Full d’inscripció i he fet l’ingrés i tot. Però estaré encantat de participar amb vosaltres i els relataires que vulguin defensar els seus drets i difondre la llengua catalana on, quan i amb qui calgui.

Fins ben aviat. llampec

Comentari per llampec
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: