Associació de Relataires en Català


Concurs ARC-Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror
11 Desembre 2010, 8:43 PM
Filed under: Concursos, Recitals

 

 

Nota informativa: Aquestes bases han quedat modificades a partir del mes de març de 2011 inclòs. El redactat de les noves bases el podeu consultar en el següent enllaç

 

 

Bases del

“Concurs ARC–Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror”

 

Descripció:

T’agrada escriure relats farcits de fantasia i imaginació? Prefereixes que les teves paraules agafin un traç terrorífic i facin encongir de por els teus lectors? O potser ets de les persones que gaudeixen creant altres móns de ficció?

Fantasia, terror i ciència-ficció: si algun d’aquests gèneres, o tots tres alhora, t’atrauen, aquest és el teu concurs literari. Participa-hi!

Data Inici: 01/01/2011

Data Final: 31/12/2011

Bases:

1. Poden participar en el “Concurs ARC-Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror” obres de narrativa inèdites i escrites en català.

2. La temàtica dels relats vindrà determinada mensualment segons el tema genèric “Apocalipsi”, i els subtemes mensuals els anirem indicant cada dos mesos a través del següent quadre resum:

Gener Un nou món
Febrer Metamorfosi
Març  
Abril  
Maig  
Juny  
Juliol  
Agost  
Setembre  
Octubre  
Novembre  
Desembre  

 

3. S’hi poden presentar tots els socis i sòcies d’ARC que estiguin al corrent de pagament durant la vigència del concurs (any 2011). Per altra banda, totes aquelles persones que no pertanyen a l’Associació i que vulguin participar al concurs, poden associar-se emplenant la fitxa d’inscripció (www.associaciorelataires.com)

4. Els i les participants hauran d’enviar el relat a l’adreça de correu electrònic ARC.Catarsi@gmail.com

     En el cos del missatge només hauran d’indicar que participen al concurs i detallar les dades corresponents a l’obra (títol i nom de l’autor/a). El relat s’enviarà com a document annex al missatge, i en cap cas ha de dur anotacions que puguin servir per identificar-ne l’autoria.

5. Es pot participar en la convocatòria de cada mes, però només amb un sol relat mensual.

6. Les obres presentades hauran de tenir una extensió màxima de 6.000 paraules. Els relats que no compleixin aquesta condició seran desqualificats.

7. Les persones autores de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se públic, mensualment, el veredicte del Jurat, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions, reduccions o ampliacions. Si la seva obra no ha resultat seleccionada quedaran exemptes d’aquesta clàusula.

8. Cada mes hi haurà 3 finalistes, els quals seran oportunament avisats dins el termini dels dos mesos següents, i del total de finalistes anuals el Jurat decidirà quin és el guanyador de la present edició del concurs.

9. El premi per al guanyador final consistirà en una dotació econòmica de 100,00 euros i el seu relat es publicarà, juntament amb 11 relats més seleccionats, en un número especial de la revista Catarsi, que apareixerà per Sant Jordi de 2012. En cas que el Jurat consideri que no hi ha prou qualitat o que el nombre d’obres presentades és insuficient, podrà declarar desert el premi. Així mateix, en cas que el Jurat ho consideri oportú, es reserva el dret de publicar els relats seleccionats en dos números especials de la revista Catarsi (en funció de l’extensió).

10. El veredicte final, que serà inapel·lable, es farà públic durant el mes de març de 2012.

 11. La composició del Jurat serà mixta, formada a parts iguales per membres de l’ARC i membres de la revista Catarsi.

10. El Jurat es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte, així com a decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

12. La presentació dels originals pressuposa l’acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se’n deriven.

 

Barcelona, desembre de 2010


6 comentaris so far
Deixa un comentari

Fantàstic, sí, però el mínim de paraules és lliure, oi?
A veure si faig alguna cosa!

Comentari per Ferran d'Armengol

Sí, no hi ha cap nombre mínim de paraules. Endavant les atxes! 😉

Comentari per menut

Bon dia,
Només confirmar una cosa, l’extensió màxima és de 6000 paraules, oi? No 6000 caràcters.
Gràcies.

Comentari per Sergi G. Oset

Exacte. 6.000 paraules com a màxim i sense cap mínim.

Us esperem!

Comentari per menut

Jo mai no m’havia parat a comptar les paraules d’alló que escric. No sé com es fa això. De segur que hi ha alguna funció en aquest programa que serveix per això però a veure com la trobo. Perquè si ho he de fer artesanalment…Com pot veure’s soc prou rollista. I per cent eurets només? Millor que ho deixarem. El meu relat de terror comença en la meva realitat ara. Vaig a comptar les paraules. Si no moro de l’avorriment potser enviarem alguna coseta.

Comentari per Itsas-suge

Hola,

Si treballes amb el word pots comptar les paraules tot clicant l’opció “Eines” (o “Herramientas”) que trobaràs a la regleta superior. Un cop s’obre aquesta finestra i veus les altres opcions possibles, just n’hi ha una que indica “Comptar paraules” (o “Contar palabras”). Aquesta és la teva salvació per no morir d’avorriment. Res més lluny de la nostra intenció!

Gràcies,

ARC

Comentari per ARC
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: