Associació de Relataires en Català


Bases del Concurs ARC de Poesia 2011 “Poesia Social i de Denúncia”
29 Desembre 2010, 2:15 PM
Filed under: Concursos, Recitals

 

Bases del Concurs ARC de Poesia 2011 “Poesia Social i de Denúncia”

Descripció:

     La literatura, des dels seus principis, ha servit com a eina d’entreteniment —el pur plaer de la lectura— però també com a eina de coneixement. En base a aquest darrer objectiu al llarg del temps s’ha desenvolupat la literatura de denúncia o literatura social i, òbviament, la poesia s’ha convertit en un dels seus màxims exponents.

     Nogensmenys, en algunes ocasions hom ha confós la poesia social amb la poesia pamfletària, sense tenir en compte que en la primera hi ha una actitud personal, vivencial i reflexiva per part del poeta o poetessa, barrejada amb el sentiment i la sensibilitat, que pretén mostrar la injustícia social i analitzar-ne les causes.

     La pobresa, la marginalitat, la fam, els maltractaments, els nens soldats, l’homofòbia, el racisme, l’explotació infantil… són tants els abusos que podem trobar en la nostra societat, que de ben segur voldreu participar en aquest concurs.

     Escriu i denuncia!

Data Inici: 01/01/2011

Data Final: 30/04/2011

Bases:

1.   Poden participar en el Concurs ARC de Poesia 2011 “Poesia Social i de Denúncia” obres de poesia inèdites i escrites en català. La temàtica girarà entorn de la denúncia de les injustícies socials.

2.   El concurs és obert a persones sòcies i no sòcies de l’ARC (no hi ha limitació d’edat). L’única característica necessària per poder participar és la d’estar inscrit o inscrita al portal Relatsencatalà (www.relatsencatala.com). Aquesta inscripció és gratuïta.

3.   Les obres presentades hauran de tenir una extensió entre 14 (mínim) i 25 (màxim) versos. Els poemes que no compleixin aquesta condició seran desqualificats.

4.   Es poden presentar un màxim de 2 obres per persona participant.

5.   Les persones autores de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se públic el veredicte del jurat, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions, reduccions o ampliacions.

6.   Haurà dues possibilitats de premi:

  • Opció 1 – Vàlida per a tots i totes les participants – Selecció entre 15 (mínim) i 20 (màxim) poemes per part del grup català Brou, que s’encarregarà de musicar-los. S’intentarà editar un cd amb aquestes composicions musicals, però si no fos possible quedarien penjades en el youtube
  • Opció 2 – Vàlida només per als socis i sòcies de l’ARC – Edició d’un llibre recull de poemes dins la Col·lecció Relataires (Editorial Meteora)

 

7.   Quant a l’Opció 2, el jurat designat per seleccionar les obres que formaran part del recull en cap cas podrà triar més de 50 autors/es. En cas que el jurat consideri que no hi ha prou qualitat o que el nombre d’obres presentades és insuficient, podrà declarar desert el premi.

8.   Les diferents opcions de premi no són excloents entre elles, tot i que l’Opció 2 només va destinada als socis i sòcies de l’ARC.

     Per altra banda, totes aquelles persones que no pertanyen a l’Associació i que vulguin participar al concurs, en totes les seves opcions, poden associar-se emplenant la fitxa d’inscripció que hi ha penjada a la pàgina web de l’Associació:

https://associaciorelataires.files.wordpress.com/2009/03/formulari-inscripcio-11.pdf

     Un cop complimentada i signada, caldrà que la trametin a l’adreça postal següent:

Associació de Relataires en Català

Carrer Terra Alta 11

08338 Premià de Dalt

     Un cop enviada, poden abonar la quota anual de 2011 (30,00 euros) a qualsevol dels comptes que figuren en l’esmentat imprès (indicant el nom de la persona que fa l’abonament), i un cop ingressada la quota, seran socis o sòcies de ple dret i podran participar al certamen.

9.   El veredicte dels poemes seleccionats per a la seva edició i la tria de poemes per ser musicats serà inapel·lable.

     En el primer cas es farà públic a finals de maig de 2011, i la previsió és que el llibre s’editi a la tardor de 2011. En cas que la previsió d’edició no es pogués materialitzar, s’informaria d’aquest fet mitjançant un comunicat a les pàgines web d’ARC i d’RC.

     En el segon cas el veredicte també es farà públic a finals de maig de 2011.

10.  El Jurat per a l’edició del llibre es formarà a partir de la Comissió de Concursos de l’Associació de Relataires en Català i un equip de socis i sòcies que, voluntàriament, en vulguin formar part.

11.  El Jurat es reserva el dret, previ acord amb la resta de membres de la Junta Directiva de l’ARC, a interpretar aquestes bases en cas de dubte, així com a decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

     La presentació dels originals pressuposa l’acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se’n deriven.

Barcelona, desembre 2010

[Per a qualsevol dubte o aclariment podeu escriure’ns un correu electrònic a la següent adreça: associacio.relataires@gmail.com]

Anuncis

4 comentaris so far
Deixa un comentari

Hola, bon dia.
Us vaig fer a rc el meu poema per al concurs, pero em sembla que no funciona l’entrada de poesia perque ho vaig marcar alhora de publicar-lo i no surt enlloc de que el poema pugui concursar

Comentari per Marc Freixas

Bon dia Marc:

Si es tracta del poema “Un dia ens portaran la llibertat”, sí que està dins el concurs.

Mira el següent enllaç: http://relatsencatala.cat/concurs/concurs-arc-de-poesia-2011-poesia-social-i-de-denuncia/1019051

I gràcies per la teva participació!

ARC

Comentari per ARC

Amics i amigues, vos envio l’enllaç de confirmació perquè el meu poema “El prodigi del poeta” pugui entra a formar part del recull que l’associació pensa fer amb l’editorial Meteora, ja que he tingut problemes per enviar-lo al mail de l’associació.
Una aferrada pel coll
Josep Bonnín

Enllaç: http://relatsencatala.cat/relat/el-prodigi-del-poeta/1029321#comm-1030241

Comentari per Josep Bonnín Segura

Hola Josep:

Ja t’hem contestat via correu electrònic.

Gràcies,

Junta de l’ARC

Comentari per ARC
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s%d bloggers like this: