Associació de Relataires en Català


Noves bases del “Concurs ARC-Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror” (vàlides a partir de març de 2011, inclòs)
18 febrer 2011, 7:14 PM
Filed under: Concursos

 

Nota informativa: Aquestes bases tenen vigència a partir del mes de març de 2011 (inclòs), i substitueixen les que es van publicar el desembre de 2010.

 

Bases del

“Concurs ARC–Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror”

Descripció:

T’agrada escriure relats farcits de fantasia i imaginació? Prefereixes que les teves paraules agafin un traç terrorífic i facin encongir de por els teus lectors? O potser ets de les persones que gaudeixen creant altres móns de ficció?

Fantasia, terror i ciència-ficció: si algun d’aquests gèneres, o tots tres alhora, t’atrauen, aquest és el teu concurs literari. Participa-hi!

Data Inici: 01/01/2011

Data Final: 31/12/2011

Bases:

1. Poden participar en el “Concurs ARC-Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror” obres de narrativa inèdites i escrites en català.

2. La temàtica dels relats vindrà determinada mensualment segons el tema genèric “Apocalipsi”, i els subtemes mensuals els anirem indicant cada dos mesos a través del següent quadre resum:

Gener Un nou món
Febrer Metamorfosi
Març Prémer el botó vermell
Abril Catàstrofe natural
Maig  La Màquina del Judici Final
Juny  Fabulari
Juliol  Pandèmies
Agost  Escalfament global
Setembre  Invasions
Octubre  Genocidi
Novembre  Refredament global
Desembre  Déus

3. El concurs és obert a persones sòcies i no sòcies de l’ARC (no hi ha limitació d’edat).

4. Els i les participants hauran d’enviar el relat a l’adreça de correu electrònic ARC.Catarsi@gmail.com

     En el cos del missatge només hauran d’indicar que participen al concurs i detallar les dades corresponents a l’obra (títol i nom de l’autor/a). El relat s’enviarà com a document annex al missatge, i en cap cas ha de dur anotacions que puguin servir per identificar-ne l’autoria.

5. Es pot participar en la convocatòria de cada mes, però només amb un sol relat mensual.

6. Les obres presentades hauran de tenir una extensió màxima de 6.000 paraules. Els relats que no compleixin aquesta condició seran desqualificats.

7. Les persones autores de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se públic, mensualment, el veredicte del Jurat, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions, reduccions o ampliacions. Si la seva obra no ha resultat seleccionada quedaran exemptes d’aquesta clàusula.

8. Cada mes hi haurà 3 finalistes, els quals seran oportunament avisats dins el termini dels dos mesos següents, i del total de finalistes anuals el Jurat decidirà quin és el guanyador de la present edició del concurs.

9. El premi per al guanyador final consistirà en una dotació econòmica de 100,00 euros i el seu relat es publicarà, juntament amb 11 relats més seleccionats, en un número especial de la revista Catarsi, que apareixerà per Sant Jordi de 2012. En cas que el Jurat consideri que no hi ha prou qualitat o que el nombre d’obres presentades és insuficient, podrà declarar desert el premi. Així mateix, en cas que el Jurat ho consideri oportú, es reserva el dret de publicar els relats seleccionats en dos números especials de la revista Catarsi (en funció de l’extensió).

10. El veredicte final, que serà inapel·lable, es farà públic durant el mes de març de 2012.

11. La composició del Jurat serà mixta, formada a parts iguales per membres de l’ARC i membres de la revista Catarsi.

12. El Jurat es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte, així com a decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

13. La presentació dels originals pressuposa l’acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se’n deriven.

 

Barcelona, març de 2011

[Consultar les bases completes a la web de l’Associació de Relataires en Català o de la Revista Catarsi]


14 comentaris so far
Deixa un comentari

Jo sóc de Reus, puc participar-hi?

Comentari per Eva

Què vol dir això de “Fabulari” que és el tema del mes de juny?

Comentari per quimmiracle

“Fabulari” és el mot que en Jan Grau Martí va “crear” com a títol pel llibre on recollia els apunts d’en Joan Amades sobre mites/llegendes/… catalanes (“Fabulari Amades”, es diu el llibre).

Fabulari és això, un conjunt de mites, rondalles, llegendes… de “fàbules”.

Comentari per menut

Exacte i en aquest cas, si ens referim al fabulari català, podem treure la pols a aloges, minairons i donyets entre altres: us recomeno la pàgina mitcat

Comentari per Alícia

Eva es pot participar des d’arreu de Catalunya i des de fora si acompelixes les bases, estarem encantats de rebre els teus relats.

Salut

Comentari per Alícia

[…] recents Alícia en Noves bases del “Concurs ARC-Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror&#8221…Alícia en “Júlia M.”, de Sílvia RomeroAlícia en Noves bases del “Concurs […]

Retroping per Concurs ARC-Catarsi classificació de març 2011 « Associació de Relataires en Català

Puc presentar relats publicats prèviament al blog?

Comentari per Pilar

Hola Pilar:

No, el que comentes no és possible. Els relats que s’envien per participar en aquest concurs han de ser originals i inèdits.

Fins la propera,

ARC

Comentari per Associació de Relataires en Català

[…] la informació del concurs a aquest enllaç: ARC-Catarsi Feu un comentari LikeBe the first to like this post.Feu un comentari fins ara Deixa un […]

Retroping per Concurs ARC-Catarsi classificació d’abril 2011 « Associació de Relataires en Català

Si us plau, algú em pot enviar la informació al meu hotmail? Moltes gràcies.

Comentari per Sergi Elias Bandres

Fet!

Comentari per Associació de Relataires en Català

Hola a tots, aquest mes s’ha retardat el penjar els seleccionats de juny de premi Catarsi Arc: primer per problema de manca de relats i que es va estar pensant en declarar els seleccionats de juny deserts, finalment van arribar més relats a última hora des de la coordinadora del premi van decidir deixar el mateix sistema de selecció per aquest mes. Desprès per problemes tècnics que des d’ARc no poden en aquest moment penjar els seleccionats i m’han demanat d’avançar els seleccionats des del fòrum:

Guanyador mes de juny: El gegant Gooops
segon finalista: La teoria de la relativitat
tercer finalista: La cova

Aviat com puguin es donaran els finalistes a la web d’ARC això només és un avançament.

I a veure si us animeu pel més de juliol i agost, que no volem pas declarar deserts els mesos d’estiu. Salut a tots i totes

Comentari per Alicia

[…] en Lliurament premis “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO”Alicia en Noves bases del “Concurs ARC-Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror&#8221…El Tribunal dels Joanets, pel llibre “Criatures Fantàstiques” « […]

Retroping per Concurs ARC-Catarsi classificació de juny 2011 « Associació de Relataires en Català

Hola, Ja sé que potser pregunto amb massa anticipació, però podrieu dir-me quan es publicarà el tema del mes de novembre?
Gràcies!!

Comentari per Emma
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: