Associació de Relataires en Català


Bases “Concurs ARC de Microrelats 2011. ARC A LA RÀDIO” (Sentiments)
18 Setembre 2011, 4:13 PM
Filed under: Concursos

Bases del

Concurs ARC de Microrelats 2011. ARC A LA RÀDIO.

 

Ràdios col·laboradores: (enllaç)

 

Descripció:

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

En base a aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català ha endegat la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Vols que un original teu sigui llegit per antena? Vols perdre’t pel petit món dels microrelats? Vols participar en un projecte d’extraordinari abast? No t’ho pensis més: llegeix les bases d’aquesta convocatòria i deixa’t dur per la pròpia capacitat creativa!

 

Data Inici: 01/10/2011

Data Final: 31/05/2012

 

Bases:

1. El projecte “ARC A LA RÀDIO” tindrà la durada habitual del que comunament hom considera un curs: d’octubre a maig de l’any següent (ambdós inclosos).

 

2. Poden participar en el Concurs ARC de Microrelats 2011. ARC A LA RÀDIO obres inèdites no premiades en altres certàmens i escrites en català.

 

3. El concurs és obert a persones sòcies i no sòcies de l’ARC (no hi ha limitació d’edat). L’única característica necessària per poder participar és la d’estar inscrit o inscrita al portal Relatsencatalà (www.relatsencatala.cat). Aquesta inscripció és gratuïta.

 

4. La temàtica general del concurs duu per títol SENTIMENTS, i cada mes hi ha un subtema. Aquest és el quadre resum:

 

Mes

Tema

Octubre 2011 Alegria
Novembre 2011 Sorpresa
Desembre 2011 Desig
Gener 2012 Por
Febrer 2012 Avorriment
Març 2012 Odi
Abril 2012 Culpabilitat
Maig 2012 Amor

 

 

5. Una mateixa persona pot participar a més d’una convocatòria mensual, però únicament amb un sol microrelat cada mes. S’entén per persona participant una sola persona física. En cas que una persona enviï més d’un microrelat en una mateixa convocatòria mensual, ja sigui amb el mateix pseudònim o amb més d’un, es desqualificaran totes les obres d’aquell mes presentades per la persona en qüestió.

 

 6. Els i les participants hauran d’enviar el microrelat a Relats en Català (RC) i clicar l’opció de participar al concurs, que s’habilitarà a tal efecte. Caldrà que ho enviïn dins els primers 20 dies de cada mes per tal que l’equip d’editors de Relats en Català tingui temps d’aprovar i validar la publicació. L’organització del concurs no es fa responsable de la correcta valoració dels microrelats enviats amb posterioritat a aquesta data.

 

7. Les obres presentades hauran de tenir una extensió màxima de 2.000 caràcters (espais inclosos). Els microrelats que no compleixin aquesta condició no seran admesos.

 

8. L’equip dels programes literaris de la ràdios col·laboradores, amb la periodicitat que pertoqui al seu programa, faran la lectura per antena d’un parell dels microrelats presentats fins al moment. Aquesta tria serà totalment independent de la selecció mensual que farà el Jurat, tot i que, quan existeixi ja una primera selecció de microrelats del mes, l’esmentat equip de cada programa literari farà en primer terme la lectura per antena d’aquestes obres ja seleccionades.

 

9. Mensualment, el Jurat (format a partir de la Comissió Concursos de l’ARC i d’un equip de relataires voluntaris), llegirà i valorarà tots els microrelats presentats durant el mes en curs.

     Posteriorment s’enviarà un llistat a les ràdios col·laboradores, tot detallant les obres presentades i la puntuació que han obtingut els originals un cop passada la fase de valoració.

     La finalitat de valorar els microrelats és perquè cada mes hi haurà 5 obres seleccionades (les 5 que hagin obtingut la puntuació més alta), que seran anunciades per ràdio, aproximadament, dins la primera quinzena del mes següent.

 

10. En finalitzar el concurs el Jurat farà la valoració final dels microrelats seleccionats al llarg de tot el certamen i en triarà 3. El veredicte, que serà inapel·lable, es farà públic durant el mes de setembre de 2012.

 

11. La dotació econòmica per a les persones guanyadores serà:

1r premi: 200,00 euros

2n premi: 150,00 euros

3r premi: 100,00 euros

 

12. En cas que un o una relataire obtingués més d’un dels premis detallats en el punt 11, se li atorgaria només el de major quantia i s’avisaria al següent de la llista de persones classificades per poder atorgar tots els premis previstos.

     En cas que es detectés que un o una relataire s’ha presentat amb diversos nicks o pseudònims, quedaria automàticament desqualificat.

 

13. El lliurament dels premis també tindrà lloc durant el mes de setembre, quan s’anunciï la convocatòria del nou concurs de microrelats dins la campanya “ARC A LA RÀDIO”. Oportunament s’informarà del dia, lloc i hora.

 

14. L’equip de la Comissió de Concursos es reserva el dret, previ acord amb la resta de membres de la Junta, a interpretar aquestes bases en cas de dubte o decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

 

15. La presentació dels originals pressuposa l’acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se’n deriven.

 

 

Barcelona, setembre 2011

 

[Per a qualsevol dubte o aclariment podeu escriure’ns un correu electrònic a la següent adreça: associacio.relataires@gmail.com]

Anuncis

10 comentaris so far
Deixa un comentari

contimuem amb els microrelats. Molt bé per ARC!

Comentari per Glòria

Hola colla. M’agradaria publicar les bases del concurs en un grup privat del facebook (una colla de lletraferits), perquè s’animin a participar i registrar-se. Com ho puc fer ? Gràcies.

Comentari per Ita Molins

Hola Ita:

T’enviem les bases per mail. I gràcies per col·laborar en la difusió d’aquesta convocatòria.

ARC

Comentari per ARC

[…] recents Ita Molins en Bases “Concurs ARC de Microrelats 2011. ARC A LA RÀDIO” (Sentiments)Núria Gausachs en Venda – Loteria de Nadal 2011Glòria en Venda – Loteria de […]

Retroping per Concurs ARC de Microrelats 2011. ARC A LA RÀDIO (Sentiments) – clica la imatge « Associació de Relataires en Català

es pot ser menor d’edat per participar?

Comentari per J

Hola:

Tal com s’indica al punt 3 de les bases (que copio més avall), no hi ha limitació d’edat. Per tant, si aquest és el teu cas (menor d’edat) però vols participar, endavant!

“Copiar i enganxar” de l’apartat 3 de les bases de la convocatòria:

3. El concurs és obert a persones sòcies i no sòcies de l’ARC (no hi ha limitació d’edat). L’única característica necessària per poder participar és la d’estar inscrit o inscrita al portal Relatsencatalà (www.relatsencatala.cat). Aquesta inscripció és gratuïta.

ARC

Comentari per Associació de Relataires en Català

Hola!

L’altre dia em vaig animar i us vaig enviar un microrelat sobre la por, però no sé si ho vaig fer bé. Com ho puc saber, si va entrar a concurs?

Comentari per Maria Teresa Galan

Hola:

Si el teu microrelat es troba en aquest enllaç: http://relatsencatala.cat/concurs/concurs-arc-de-microrelats-2011-arc-a-la-radio-sentiments/1019054

i ha estat publicat entre el 1 i el 20 del mes corresponent, entra a concurs.

Gràcies,

ARC

Comentari per Associació de Relataires en Català

Hola, benvolguda Associació de relataires!

És cosa meva i del meu aparell, o ha desaparegut del web la crida a participar en el concurs radiofònic dels “Sentiments”???
( De fet, no veig cap crida a res, tampoc la de Catarsi, ni la dels contes… cap!!! )
En aquests moments, és impossible presentar cap relat, doncs… :-(((

Abraçades plenes d’interrogants per a tothom i totdon,
Uq
Maite Crespo

Comentari per Maite Crespo / Unaquimera

Apa, ja ha reaparegut !!!

Ara, abraçades plenes d’admiracions,
Uq

Comentari per Maite Crespo / Unaquimera
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: