Associació de Relataires en Català


Bases del “Concurs ARC de Rapsodes 2012”
5 gener 2012, 10:02 AM
Filed under: Concursos

Concurs ARC de Rapsodes 2012

Bases del
“Concurs ARC de Rapsodes 2012”

Descripció:La figura del/de la rapsoda ens ve donada des de l’època clàssica: en l’antiguitat grega s’anomenava així al recitador o recitadora de poesia èpica. Aquest nom ha arribat fins als nostres dies de tal manera que, en l’actualitat, hom entén per rapsode/rapsoda aquella persona que recita o canta composicions poètiques populars, d’ell o bé d’altres autors.
Darrerament, però, diverses entitats i col•lectius han exalçat aquesta figura tot enaltint la tasca que duu a terme en bé de la poesia. I això és el que us convidem a fer en aquest certamen.
Enregistreu la vostra lectura de poemes, la vostra recitació, i participeu-hi!

Data Inici: 01/01/2012
Data Final: 31/03/2012

Bases:
1. Poden participar en el Concurs ARC de Rapsodes 2012 totes aquelles persones, majors d’edat, que vulguin enviar una recitació de poema propi o d’un altre/a autor/a en català (màxim 25 versos). En tots els casos cal indicar títol i autoria.

2. El o la rapsoda haurà d’enviar la seva recitació en arxiu d’audio (mp3 o similar) a l’adreça electrònica de l’Associació de Relataires en Català (associacio.relataires@gmail.com), tot indicant en el cos del missatge que vol participar en el certamen i detallant: les dades del poema (títol i autor/a), el text del poema, i les dades del rapsode o de la rapsoda (nom i cognoms). Aquest arxiu només ha de contenir la lectura (so de veu). No s’acceptarà cap recitació amb música o altres elements d’audio de fons.

3. Només s’admetrà una recitació per rapsode/a.

4. L’Associació de Relataires en Català s’encarregarà de penjar aquest arxiu i crear un enllaç des de la seva pròpia pàgina cap al lloc web on hagi quedat inscrita aquesta participació. D’aquesta manera s’aniran relacionant totes les recitacions presentades a concurs.

5. Al final de la convocatòria el Jurat (la composició del qual s’anunciarà oportunament) durà a terme una votació, de la qual sortiran els 9 rapsodes finalistes. A principis de maig s’informarà als seleccionats del dia, lloc i hora en què es durà a terme la final (que serà en algun local de la ciutat de Barcelona, durant el mes de maig, dins el marc de la Setmana de Poesia de Barcelona). En cas que algun d’aquests seleccionats no pogués confirmar la seva assistència es passaria la condició de finalista al següent de la classificació general.

6. La dotació econòmica a la millor interpretació serà:
1r premi: 150,00 euros
2n premi: 100,00 euros
3r premi: 50,00 euros

7. L’equip de la Comissió de Concursos es reserva el dret, previ acord amb la resta de membres de la Junta, a interpretar aquestes bases en cas de dubte o decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

8. L’enviament d’enregistraments a l’ARC pressuposa l’acceptació de les bases, així com dels drets i de les obligacions que se’n deriven.

Barcelona, gener 2012

[Per a qualsevol dubte o aclariment podeu escriure’ns un correu electrònic a la següent adreça: associacio.relataires@gmail.com]


5 comentaris so far
Deixa un comentari

m’agradaria poder col·lbora recitant alguns poemes,com ho tinc de fer

Comentari per Teresa

Hola Teresa:

En primer lloc, gràcies per la teva intenció de participar.

Amb tot, un detallet: es pot concursar com a rapsoda només amb una recitació. Una recitació per participant.

Sobre com fer-ho, t’agrairia que enviessis un missatge al correu de l’ARC (associacio.relataires@gmail.com) demanant aquesta informació. L’equip que s’encarrega d’aquest tema et contestarà via mail.

Gràcies de nou!

Comentari per Associació de Relataires en Català

m’hi apunto. Escriuré per veure com ho envio
Mercè Rigo

Comentari per Mercè

Hola Mercè:

Gràcies per la teva intenció de participar. Si tens dubtes sobre com fer-ho, envia un correu a l’adreça de l’ARC:

associacio.relataires@gmail.com

Fins aviat,

ARC

Comentari per Associació de Relataires en Català

En Joan i jo, justet de temps, però ja hem participat!
Gràcies per la vostra feina.

Comentari per Marta
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: